poplave-l

Realizacija projekta "Moj grad otporan na katastrofe-moj grad se sprema"

obika prve pomociCrveni krst/križ Brčko distrikta BiH u partnerstvu sa Odjeljenjem za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta BiH realizuje projekat "Moj grad otporan na katastrofe - moj grad se sprema". Projekat je baziran na obuci osoblja ustanova osnovnog, srednjeg obrazovanja i predškolskog odgoja iz oblasti pružanja prve pomoći. 

Danas je završen prvi dan dvodnevne obuke za 4. i 5. grupu učesnika/ca koje su ujedno i posljednje grupe koje će učestvovati u obuci. Pored obuka druga korist projekta će se ogledati u snadbijevanju škola i obdaništa sa sandučićima prve pomoći i sanitetskim materijalom, koji će koristiti kao prva pomoć prilikom povreda i nezgoda u školskim objektima. 

Opširnije:Realizacija projekta "Moj grad otporan na katastrofe-moj grad se sprema"

AKCIJA PRUKUPLJANJA SLATKIŠA ZA DJECU

Crveni krst/križ brčko distrikta BiH u saradnji sa Crvenim krstom/križom Slovenije organizuje akciju prikupljanja slatkiša za mališane iz socijalno ugroženih porodica. Akcija će biti organizovana u tržnim centrima Bingo, Fis, Konzum, Interex, Belamionix, Bogičević i prodavnicama Sava 94 od 17.12. do 27.12.2014. 

Podjela paketića uz dječiji program će se održati u prostorijama Omladinskog centra dana 30.12. 2014. sa početkom u 11.00 sati.

Vašim dolaskom možete uveličati našu dječiju manifestaciju. 

Novogodišnji praznici su idealno vrijeme za darivanje. Budite humani i izmamite jedan dječiji osmijeh!

Dva razlićita svijeta 2x

 


Međunarodni dan volontera

        Međunarodni dan volontera

Dragi volonteri/ke,

želimo vam sretan vaš dan, Međunarodni dan volontera!

 

 

Međunarodni dan volontera, 5. decembar, proglasila je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 17. decembra 1985. godine. Od tada se, svake godine, 5. decembar obilježava kao Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. Motivi za volonterski rad su izraz visoke svijesti i spremnosti da se odgovori na potrebe drugih i unaprijedi život u svojoj zajednici. Pored saznanja da čine nešto za “pravu stvar”, volonteri su u prilici da dobiju nova iskustva, znanja i vještine, kao i da ostvare nova prijateljstva i kontakte, te iskoriste mogućnost stručnog usavršavanja i ličnog napredovanja.

Zahvaljujemo se svim volonterima/ka što svoje vrijeme koriste na izgradnji jedne zdravije i humanije lokalne zajednice, i ovim putem želimo Vam da svoj dan provedete u krugu Vama dragih ljudi,

 

ZAJEDNO GRADIMO SNAGU HUMANOSTI!!!

 

Crveni krst / križ

Brčko distrikta BiHU ponedjeljak primopredaja čamca i vježbe spasavanja

vjezba-2111

Svečana ceremonija povodom primopredaje čamca Spasilačkoj jedinici Crvenog krsta i vježbe službi zaštite i spasavanja USAR – Urban Search and Rescue tima Civilne zaštite Odjeljenja za javnu bezbjednost i Crvenog krsta Brčko distrikta BiH: Spasavanje iz ruševina, biće upriličena u ponedjeljak, 24. novembra od 13.00 časova, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije. 


Opširnije:U ponedjeljak primopredaja čamca i vježbe spasavanja


Imamo 15 gostiju i nema članova online