poplave-l

U ponedjeljak primopredaja čamca i vježbe spasavanja

vjezba-2111

Svečana ceremonija povodom primopredaje čamca Spasilačkoj jedinici Crvenog krsta i vježbe službi zaštite i spasavanja USAR – Urban Search and Rescue tima Civilne zaštite Odjeljenja za javnu bezbjednost i Crvenog krsta Brčko distrikta BiH: Spasavanje iz ruševina, biće upriličena u ponedjeljak, 24. novembra od 13.00 časova, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije. 


Opširnije:U ponedjeljak primopredaja čamca i vježbe spasavanjaPodjela humanitarnih paketa

slika DSC00281Crveni krst/križ Brčko distrikta BiH 27. septembra ove godine izvršit će petu po redu podjelu humanitarnih paketa osobama ugroženim od poplava, dok će podjela za one koji na ovaj datum ne preuzmu paket biti organizovana 30. ovog mjeseca.

Na osnovu spiska iz Centra za socijalni rad pakujemo do 600 paketa, odnosno pakete za oko 1.500 osoba. Paket će kao i do sada sadržavati osnovne prehrambene namirnice, a uz njega ide i paket higijenskih potrepština, što ukupno iznosi negdje oko 40 kilograma po porodici.

Opširnije:Podjela humanitarnih paketa

Mlade/i Romkinje i Romi sa biznis idejama do uspjeha

POSTER ZA RYWBIS - latinica

JAVNI POZIV

Za učešće na projektu

„Mlade/i Romkinje i Romi sa biznis idejama do uspjeha“

 

...učestvujte i osvojite nagrade podrške za Vaš biznis!

 

O projektu

Crveni krst/križ Brčko distrikta BiH uz podršku Američke ambasade u BiH i Vlade Brčko distrikta BiH realizuje projekat „Mlade/i Romkinje i Romi sa biznis idejama do uspjeha“ na području Brčko distrikta BiH. Projekat je namijenjen mladim Romkinjama i Romima koje/i imaju ideje za pokretanje vlastitog biznisa, a nedostaju im vještine, znanja i podrška u vidu opreme i materijala. Projektom će se ekonomski osnažiti učesnice/i da konkurišu na tržištu i time ostvare plasman sa svojim proizvodima i uslugama.

Projekt će se bazirati na program obuci zasnovanoj na treninzima i radionicama poslovnih vještina i vještina izrade biznis planova, i nagrađivanju 4 najbolja biznis plana urađena od strane učesnica/ka. Nagrade će se odnositi na nabavku/zakup materijala, opreme i/ili poslovnog prostora u odnosu na konkretne potrebe svakog biznis plana u iznosu od 800,00 USD.

Ko može konkurisati?

Pravo na učešće imaju osobe koje ispunjavaju sljedeće uslove:

Osnovi uslovi

  •         Romkinje i Romi starosne dobi od 18 – 30 godina
  •         Romkinje i Romi sa završenom minimalno osnovnom školom
  •         Romkinje i Romi koji imaju ideju za pokretanje vlastitog biznisa

Posebni uslovi

  •         Romkinje i Romi sa mjestom prebivališta u Brčko distriktu
  •         Da se protiv njih ne vodi krivični postupak

Odabrani kandidati/kinje koji budu izabrani u prvom krugu selekcije će morati dostaviti dokumentaciju kojom potvrđuju ispunjavanje osnovnih i posebnih uslova (kopiju diplome o završenoj osnovnoj školi, potvrdu o prebivalištu i potvrdu o nevođenju krivičnog postupka).

Kako se prijaviti?

Sve/i zainteresovane/i se mogu prijaviti tako da ispunjenu aplikaciju pošalju putem e-maila na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , lično dostave u prostorije Crvenog krsta/križa Brčko distrikta na adresi: Paje Jovanovića 4, ili pošalju putem pošte na istu adresu sa naznakom PRIJAVA ZA UČEŠĆE NA PROJEKTU.

Krajnji rok za prijavu je 15.10.2014.

 Ukoliko se prijave šalju putem pošte moraju stići do datuma krajnjeg roka za prijave.

Aplikaciju za prijavu na Poziv možete preuzeti lično u prostorijama Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH ili na web stranici ckbdbih.ba.

Način odabira

Selekcija će se obaviti na osnovu pristiglih aplikacija uz odabir 20 kanidata/kinja u prvom krugu. Izabrani/e će biti pozvani/e da prezentuju svoje biznis ideje u drugom krugu selekcije Komisiji za evaluaciju, koja će izabrati 14 učesnika/ca (7 muških i 7 ženskih) sa najbolje prezentiranim idejama koji/e će imati najveću korist od planiranog programa obuke.

Dodatni kriterij za odabir će biti i pokazana kreativnost, poduzetnost i dosljednost kako prema realizaciji biznis ideje, tako i aktivnog učešća tokom cjelokupnog trajanja programa obuke i ostalih projektnih aktivnosti.

Obaveze učesnika/ca

  •         Aktivno učešće tokom svih projektnih aktivnosti i programa obuke;
  •         Izrada biznis planova u okviru takmičenja za 4 najbolja koja će se nagraditi;
  •         Učešće na završnoj ceremoniji po završetku realizacije projekta.

NAPOMENA

Putni troškovi nastali usljed učešća na projektnim aktivnostima za učesnike/ce koji/e žive izvan grada će biti u potpunosti pokriveni.

INFO

Za više informacija o samom projektu možete nas kontaktirati putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , na kontakt telefon 061 388 254 ili lično u prostorijama Crvenog krsta/križa Brčko distrikta. Kontakt osoba Amela Čatović – Adilović.

 

 Finansijski podržali

 

US Flag Color Low

 

„Ovaj projekt je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu“.

 

 

 

logo-Vlade 1

 

 

 

 

APLIKACIJA_RYWBIS_CKBDBIH_latinica.pdf

APLIKACIJA_RYWBIS_CKBDBIH_cirilica.pdf

 

JAVNI_POZIV_RYWBIS_CKBDBIH_cirilica.pdf

JAVNI_POZIV_RYWBIS_CKBDBIH_latinica.pdf

 

POSTER ZA RYWBIS -  цирилица

 

 Imamo jedan gost i nema članova online